De technieken die wij toepassen

Iedere installatie vraag om een andere techniek, of een combinatie daarvan. Het is maar net waar de opdrachtgever of de situatie om vraagt. Die vraag weten wij goed te achterhalen en in te vullen. Zo doen we precies wat nodig is voor jouw installatie.

Beugelwerk

Waar leidingwerk is, is beugelwerk. Beugelwerk speelt een cruciale rol bij de installatie van leidingwerk, want een goede bevestiging van de leiding zorgt voor een meer kwalitatief en duurzaam resultaat van de gehele installatie. Afhankelijk van onder andere het type leiding, de belasting en de installatie-eisen, kiezen we de beste optie beugelwerk. Tegen de muur, op het dak, binnen of buiten: we weten perfect welk type beugel op welke plek volstaat en hoe deze te bevestigen.

Fitten

Fitten is het verbinden van leidingen en koppelstukken door middel van schroefdraadverbindingen. Een fitverbinding kan op bijna alles toegepast worden en is ideaal om te kiezen wanneer een demontabele verbinding is vereist, zoals bij perslucht- of verwarmingssystemen.

Flenzen

In een flensverbinding worden twee leidinguiteinden verbonden door flenzen met bouten en pakkingen. Flenzen is uitermate geschikt voor hoge druk en grote diameters, biedt toegankelijkheid voor reiniging en reparatie, en is aanpasbaar aan verschillende pijpmaterialen en -diameters. Een onderscheidende factor van permanentere las- of persverbindingen.

Groeven

Een groefverbinding is een effectieve en betrouwbare manier om leidingwerk te verbinden op een kostenefficiënte manier. Groefverbindingen bieden verschillende voordelen, waaronder snelle en gemakkelijke installatie, flexibiliteit in systeemontwerp en de mogelijkheid om leidingen te demonteren en te hergebruiken. Vooral de snelheid biedt uitkomst voor veel meters of bijvoorbeeld een tijdelijke installatie.

Lassen

Schakel ons in voor perfect verzorgd laswerk. Van kleine diameter tot volledige installatie. Lassen is een specialisme van Rumetec. Onze gecertificeerde lassers zorgen voor sterke, lekdichte en slijtvaste lasverbindingen, essentieel voor het veilig transporteren van vloeistoffen en gassen onder verschillende drukniveaus.

Persen

Kleine diameters tot 108 mm kunnen we persen in zowel M als V contouren. Een persverbinding is een hele sterke verbinding en biedt hele andere voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld lassen. Persen kan de montagetijd op locatie behoorlijk verkorten. Bij het monteren van een persverbinding wordt de koppeling over de buis geschoven, met een perstang afgeperst en in rap tempo is de verbinding klaar.


Volledig proces van A tot Z
Van engineering tot uitvoering. We brengen de meest complexe opdrachten tot een goed einde.

Hoge kwaliteit
Strakke deadlines of specifieke vereisten zijn geen probleem. We werken áltijd vakkundig en volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Jarenlange ervaring
Door de jaren heen uitgegroeid tot specialist in las- en leidingwerk. Echte vakmensen met vele jaren technische kennis.

Expertise in maatwerk
Onze vakmensen hebben expertise en weten raad met íedere uitdaging in WTB-installaties en procesleidingwerk.
Ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.